GREEN GROUP REKRYTERAR CFO

Fastighetskoncernen Green Group rekryterar Robin Englén till ny CFO och partner.

”Jag är både glad och stolt över att Robin ansluter sig till vårt team. Med Robins erfarenhet och kompetens blir han en väldigt bra förstärkning för oss”, säger Green Groups VD, Niklas Borg.

Robin Englén kommer närmast från rollen som business manager på Pareto där han bland annat var VD för fastighetsbolagen Mälaråsen AB (publ), Fleming Properties AB (publ) och Origa Care AB (publ) samt ansvarig för Delarka Holding AB (publ) och Cibus Nordic Real Estate AB (publ). Robin Englén har tidigare varit VD för Djurgårdsstadens Fastigheter och revisor på Deloitte i Sverige och Hongkong. I Mälaråsen och Djurgårdsstadens Fastigheter sitter han fortfarande i styrelsen.

”Robin har en gedigen erfarenhet från transaktioner och finansiering. Han passar perfekt in i vårt team och i den starka tillväxtfas vi nu befinner oss i. Han kommer att tillföra Green Group såväl kompetens som ett stort nätverk”, säger Niklas Borg.

”Jag är mycket stolt över utnämningen. Jag är sedan tidigare välbekant med Green Groups ägare från min tid på Djurgårdsstaden. Green Group är en mycket spännande koncern som på många sätt har en unik marknadsposition. Det kändes naturligt att ta det här steget när jag fick frågan. Man kan minst sagt säga att det har varit en intensiv start på min nya roll, med tre fastighetsaffärer på totalt 700 miljoner kronor sedan den 1 december”, säger Robin Englén.

Green Group äger fastigheter till ett värde av drygt 3 miljarder kronor. I Green Group ingår Green Park, Green Storage, Green Yield och Green Proptech. Green Proptech har investerat i bolag som Instabox, Parakey, Parkando, Mobilty 46, El-bilio och Garageplatsen.se. Koncernens gemensamma mål är långsiktighet, hållbarhet och förädling med hjälp av digital teknik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *