GREEN GROUP INVESTERAR I LEDANDE AKTÖR MED SMARTA ELLÖSNINGAR

Fastighetsbolaget Green Group investerar i energibranschens snabbväxande uppstickare Greenely.
Det är en del av Green Groups strategi att stödja innovativa och hållbara företag inom energibranschen – att främja en grönare framtid.

“Greenely är ett väldigt spännande bolag och vi ser fram emot ett nära samarbete. Greenely är en innovatör inom smarta ellösningar, som med sin användarvänliga app och elanalystjänster erbjuder en enkel och smidig lösning för att övervaka, analysera och optimera sina kunders elförbrukning. I det ingår även smart elbilsladdning vilket vi ser stor nytta av i bland annat våra garagefastigheter”, säger Niklas Borg, Green Groups VD.

Greenely är ett elbolag som optimerar elanvändning med hjälp av ny smart teknik. Greenely ger sina kunder full kontroll över elförbrukningen, analyserar beteenden och optimerar förbrukningen med hjälp av algoritmer. Den smarta tekniken kan även användas för kundens elbils- och hembatteri. Tekniken gör det möjligt att lastbalansera Svenska kraftnäts energitoppar. Greenely är ett elhandelsbolag som vuxit snabbt och nu är positionerad som en av de ledande aktörerna på marknaden.

”Vi är entusiastiska över att Green Group väljer att investera i vårt företag. Med vårt gemensamma fokus på miljö och hållbarhet har vi möjlighet att tillsammans fortsätta att utveckla våra tjänster och skapa positiv påverkan på miljön. Det kommer att bidra till att våra kunder får ännu mer värde och samtidigt som vi aktivt arbetar för en mer hållbar framtid”, säger Tanmoy Bari, vd och grundare av Greenely.

Green Group ser möjligheter att samarbeta inom flera viktiga strategiska områden.

”Det är främst inom vårt segment för garagefastigheter som vi ser stora möjligheter att utvecklas ytterligare. Det kommer att innebära att vi blir ännu mer hållbara genom möjligheten att erbjuda fler elbilsladdare, ökad tillgänglighet för hållbar energi och att även ge våra kunder möjligheten att spara pengar medan deras elbil är parkerad”, säger Niklas Borg

Greenely står även inför lanseringen av sitt virtuella kraftverk (VPP), en banbrytande innovation som kommer att revolutionera energianvändningen. Genom att sammankoppla laddboxar i ett intelligent nätverk skapar det en balans i elnätet och möjliggör en mer effektiv användning av förnybar energi. För första gången kan kunder nu faktiskt tjäna pengar på sin energianvändning samtidigt som man bidrar till en hållbar framtid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *