GREEN GROUP FÖRVÄRVAR ROSERSPORT

Green Group förvärvar fastigheten Rosersport vid Rosersbergs industriområde. Koncernen växer nu snabbt inom en rad segment.

”Vi har den senaste tiden haft förmånen att hitta bra affärer inom samtliga våra affärsområden vilket är väldigt kul”, säger Niklas Borg, VD Green Group.

Rosersport, Vallstanäs 2:343, omfattar totalt drygt 11 000 kvadratmeter och en rad kända hyresgäster, bland andra Preem, Meca, Burger King och Subway. Fastigheten är ett välkänt landmärke utmed E4:an, cirka en halvtimme norr om Stockholm och strax före avfarten till Arlanda samt bra läge vid Ostkustbanan.

”Vi är väldigt glada över affären. Det är en mycket fin fastighet med starka hyresgäster till ett par vakanta lokaler som vi redan påbörjat uthyrningsarbetet med,” säger Niklas Borg.

Hela 60 procent av landets flygfrakt hanteras på Arlanda samtidigt som Rosersberg är ett expansivt logistiknav som bland annat omfattar kombiterminalen Stockholm Nord. ”Dessutom har flera transportintensiva verksamheter etablerat sig i Rosersberg, bland andra DHL och Schenker. Vi kommer sannolikt få uppleva en väldigt spännande utveckling med Rosersport.”

Förvärvet genomför Green Group genom dotterbolaget Green Property. Säljarnas rådgivare är Nordier Property Advisors och juridisk företrädare Wistrands Advokatbyrå.

”Fastigheten ligger i ett spännande område där behovet av service kommer öka ytterligare nu när utbyggnaden av Rosersbergs industriområde fortsätter” säger projektledarna Martin André och Fredrik Angelin vid Nordier Property Advisor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *