Green Park Förvärvar Aga-Fastigheter På Lidingö

Fastighetsbolaget Green Park förvärvar garage och lokaler i den nya stadsdelen Dalénum på Lidingö.

”Fastigheterna ligger i ett strategiskt och attraktivt område och erbjuder stora utvecklingsmöjligheter”, säger Green Parks partner Jesper Ericsson.

Fastigheterna omfattar 6 110 kvadratmeter, varav två garage med totalt 159 platser som bostadsrättsföreningar idag hyr med långa avtal.

”Det är fastigheter som på ett väldigt bra sätt passar in i vår struktur, en anläggning med befintliga flöden och därtill stora möjligheter för oss att utveckla med vår kompetens om bland annat digitala mobilitets- och servicetjänster”, säger Jesper Ericsson.

Utöver de två garagen rymmer fastigheterna även drygt 1 600 kvadratmeter lokalytor i tre plan.

Fastigheterna är några av de äldre tegelbyggnader i den nya stadsdelen Dalénum som beräknas omfatta 1 000 bostäder och lika många arbetsplatser vid färdigställandet 2025.

”Därför är området väldigt attraktivt och strategiskt viktigt för oss. Det finns redan ett stort behov av våra erbjudanden”, säger Jesper Ericsson.

Historiskt ansågs området vara basen för Lidingös näringsliv och i stadsdelen, som är uppkallat efter industrimannen Gustaf Dalén, fanns tidigare AGA-fabriken.

”Det är spännande att få möjligheten att vara med om områdets utveckling och vi ska bidra med smarta och hållbara lösningar för lokalerna och garagen som kommer att omfatta mycket mer än bara parkeringsplatser”, säger Jesper Ericsson.

JM AB var säljare av fastigheten och rådgivaren Tango.